Mocskos ügy: intim fotókkal zsarolt egy férfi egy nőt

Hírek

Oszd meg másokkal is

Az elkövető azzal zsarolta az áldozatot, hogy adjon neki pénzt, ha azt akarja, hogy a róla készült és több internetes portálra kikerült intim fotóit eltüntesse – írja a Police.hu. A feljelentő elmondta a rendőrségen, hogy egy korábbi ismerősének valóban küldött magáról intim fotókat, amiket a csaló azért, hogy a fenti történetet alátámassza, elküldte neki. A nő elhitte a férfinak, hogy a képei szerepelnek az interneten – bár annak valóságtartalmáról nem győződött meg –, ezért több alkalommal fizetett azok törléséért.

Később a csaló más személynek is kiadta magát és azzal fenyegetőzött emailben, amennyiben a nő nem fizet, a képek felhasználásával tönkreteszi a karrierjét. A sértett a fenyegetés hatására ismét fizetett.

A nyomozásban beszerzett információk alapján a rendőrség látókörébe került egy, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves győri férfi, akit a nyomozók 2020. január 13-án Győrben igazoltattak, majd a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra történt előállítását követően nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy miután megszerezte a nő képeit, azokkal csalta ki tőle a pénzt. Elismerte azt is, hogy egy kitalált néven szintén ő jelentkezett be a sértett korábbi ismerőse feleségeként, ezért az ilyen módon kicsalt pénz is az ő zsebébe vándorolt.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!