Szivárványos tortával ünnepelte a szülinapját, kirúgták az iskolából

Hírek

Oszd meg másokkal is

Az amerikai Kayla Kenney a 15. szülinapját egy étteremben ünnepelte a családjával. Szivárványszínű tortát kapott és egy szintén szivárványszínű csíkokkal díszített pulóvert viselt. Édesanyja, Kimberly Alford pedig megosztotta a Facebookon az egyik fotót, mely az összejövetelen készült a lányáról, nem is sejtve, mekkora bajba sodorja ezzel Kaylát.

Néhány nappal később a lány iskolája, a keresztény Whitefield Academy igazgatója, Dr. Bruce Jacobson e-mailben közölte a szülőkkel, hogy kirúgják Kaylát az intézményből a fotó miatt. Az indoklás szerint a kép “olyasfajta erkölcsi és a kulturális elfogadást szemléltet, amely ellentétes a Whitefield Academy hitvallásával”.

szivárványos torta szülinap

(Fotó: Facebook/Kimberly Alford)

Az anya elmondta: a tortával és a pulóverrel nem akartak az LMBTQ-mozgalomra utalni, nem hordozott semmiféle rejtett üzenetet, a lánya egyszerűen csak a születésnapját ünnepelte.

A magániskola magatartási kódexe szerint, ha a tanulók campuson kívüli viselkedésükért is felelősségre vonhatók, ha az nem felel meg az intézmény irányelveinek. Szerintük a kifogásolt fotó Kayla esetében csak az utolsó csepp volt a pohárban.  

A tanintézmény illetékesei nem voltak hajlandók találkozni Kaylával és családjával a helyzet tisztázása érdekében, annak ellenére sem, hogy 7800 dolláros, vagyis közel 2,3 millió forintos tandíjat fizettek.

A lány egy állami iskolában folytatta tanulmányait.

via

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!