Ne mobilozz a kádban! Egy 15 éves francia lánynak ez lett a veszte…

Hírek

Oszd meg másokkal is

Meghalt egy 15 éves lány a franciaországi Marseille városában, miután töltőn lévő mobiltelefonja beleesett a vízbe, miközben ő a kádban fürdött – jelentette a helyi sajtó nyomán a 24.hu. Tiffennt hiába szállították gyorsan kórházba, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A francia sajtóban megjelent információk szerint áramütés okozta szívleállás miatt halt meg.

Képünk illusztráció / Photo by Karla Alexander on Unsplash

Apja a BFM TV francia hírtelevíziónak elmondta,  folyamatos küzdelem rávenni három gyerekét arra, hogy ne vigyék be mobiltelefonjukat magukkal a fürdőszobába. A kislány, akire rá kellett törni a fürdőszobaajtót, mert nem válaszolt a hívásaikra, a kádban feküdt, a telefonja a vízben volt, a töltő pedig bedugva.

A helyi hatóságok nyomozást indítottak, az apa viszont a töltőgyárakat hibáztatja, mert  szerinte a töltőket olyan biztosítékkal kellene ellátni, ami lekapcsolja a szerkezetet, ha víz éri. Az apa az olcsó, nem hivatalos mobiltöltőket gyártó cégek ellen is kikelt, akik nem megfelelően biztonságos készülékeket gyártanak.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!