TOP 7 trend a New York-i Divathétről

Hírek

Oszd meg másokkal is

Az állatmintáknak úgy tűnik a tengerentúlon már búcsút mondtak, látványosan kevés szetthez használták fel őket a tervezők a New York-i Divathéten bemutatott kollekcióikban, mint ahogyan (mű)bőr öltözékekből is kisebb volt a felhozatal, mint korábban. Helyettük népszerűek voltak a nyolcvanas éveket idéző puffos ujjak, a látványos válldíszek, alkalmi ruhák esetén a csillogó kelmék, színek tekintetében pedig az év kékje mellett a smaragdzöld ragyogta be a kifutókat. 

Báli csillogás

Alkalmi öltözékek esetén kötelező, hogy tetőtől talpig ragyogjunk, mindegy, hogy flittertől vagy a csillogó szálakkal szőtt anyagtól, lényeg, hogy öltözékünk minden pontja visszaverje az est fényeit. A csúcs e tekintetbe Tom Ford félvállas ruhája volt, amihez persze kellett Bella Hadid teste is, hogy működjön, mindenesetre ha valaki leckét kíván venni abból, milyen egy elképesztően szexi, mégsem közönséges outfit, Tom Ford kollekcióját ajánlom szíves figyelmébe. 

Köpeny

Fázós bálba igyekvők számára mondom, felkapottá váltak a köpenyek, de legalábbis az, ha kabátunkat csak elegánsank a vállunkra terítjük. Láthattuk ezt már a vörös szőnyegen is, most pedig a divathéten bukkantak fel több kollekcióban is az elegáns köpenyek, például Naeem Khannál és a Carolina Herrera divatháznál, ez utóbbi narancs-pink kreációja szép példája annak, miként lehet egy hétköznapi szettbe is királynői eleganciát csempészni.

Művészi virágok

Mondhatnánk tapétamintának is, de mennyivel elegánsabb és helytállóbb, ha a festmények szépségéhez hasonlítjuk a művészi bokrétákat, amik a kollekciókat beborították. A virágos minták népszerűsége tehát továbbra is töretlen, New Yorkban pedig a látványos, nagyméretű minták egy fokkal többen voltak, mint az apró változatok, kíváncsian várjuk, miként alakul a trend sorsa a következő divathetek során.

Az év kékje

2020 trendszíne a kék, ami ugyan nem tolongott, de határozottan jelen volt a New York-i Divathéten is. A tervezők szívesen ötvözték az árnyalatot a zafír ragyogásával, amitől az igazán nemessé, előkelővé vált. Kedvencünk Tom Ford kabátja és Marc Jacobs fénylő ruhája, mely amennyire zárt fazon, annyira dögös. Érdemes egy pillantást vetni Carolina Herrera midi ceruzaszoknyás szettjére is, nehéz eldönteni, melyik a szebb, a fodros felső vagy a hipernőies szoknya.

Plédminta

Igen, a kockákról van szó, melyek a virágokhoz hasonlóan maradnak majd az őszi-téli szezonra is. Közülük is New Yorkban elsősorban a nagykockás változatok voltak népszerűek, reméljük, sokan levadásztatok a leárazásokon néhány kockás darabot (különös tekintettel a szövetkabátokra), a következő télen határozottan a ruhatár alapdarabjai lesznek.

Smaragdzöld elegancia

Ha nem zafírkék, akkor smaragdzöld legyen a szín, amivel majd az őszi-téli szezonban feldobod a ruhatáradat, a drágakő sötétzöld színe számos kollekciót megtisztelt a jelenlétével. A Longchamp és Ulla Johnson például egyaránt aggódhat, zöld szettjei annyira szépek és hordhatók lettek, hogy azokat biztosan lenyúlják maguknak a fast fashion márkák

Puffos ujjak

Mint már a felvezetőben említettem, a nyolcvanas éveket idéző, vállhangsúlyos darabok meghatározó elemei voltak a New York-i Divathétnek, számos módon feldolgozták látványukat, hol hétköznapi, hol alkalmi öltözékek ékeként. Rövid és hosszú ujjas fazonokkal egyaránt szívesen kombinálták ezt a sziluettet, de talán mondani sem kell, akinek széles válla van, óvakodjon minden efféle szereléstől. 

(Fotó: Peter White/WireImage)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!