A koronavírus térdre kényszerítette a Playboyt

Hírek

Oszd meg másokkal is

A héten jelenik meg utoljára a Playboy magazin nyomtatott kiadása. A kiadó szerdán bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt ezentúl csak online formátumban terjesztik a lapot az idén.

A Playboy Enterprises vezetője, Ben Kohn szerdán egy blogbejegyzésben írta meg, hogy az utolsó magazin nyomtatott és online kiadásban is megjelenik, de a többi idei szám már csak online lesz olvasható – írta a Hollywood Reporter, amely szerint kétséges, hogy a jövőben visszatér-e a lappiacra a nyomtatott verzió. Kohn hangsúlyozta, hogy a Playboy 66 éves történetében az állandóságot a szólásszabadság melletti elkötelezettség, a tabuk megdöntése jelentette, a lap igyekezett segíteni közönségét a szexualitásuk megélésében és örömszerzésre törekedett.

Playboy

Nathy Kihara modell egy 2019-es Playboy-fotózáson (Forrás: AFP)

A közlemény szerint jövőre a digitális tartalom és új fogyasztói termékek bevezetése mellett friss és innovatív nyomtatott termékeket, többek között különkiadásokat hoznak vissza különféle új formákban. Leszögezte, hogy teljesen nem szakítanak a nyomtatott formátummal, mivel ez része a magazin lényegének.

A Playboy tavaly váltott negyedévi megjelenésre, korábban évente hat száma jelent meg. A magyar kiadás tavaly novemberben szűnt meg.

Kultúra és járvány

(MTI)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!