MK-döntő: Minden jegy elkelt, 10 ezer néző lesz – szigorú szabályok a Puskás Arénában

Futball

Oszd meg másokkal is

A Magyar Kupa szerdai döntője rendezés szempontjából sem egy szokványos mérkőzés lesz, a szurkolók és a szervezésben résztvevők részéről is nagy odafigyelést igényel a rendkívüli helyzetben életbe lépett szabályok betartása – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán.

A cikkben kitérnek arra is, hogy természetesen a Magyar Kupa-döntőre jegyet váltó szurkolókra is érvényes minden olyan szabály, amely megteremti a járványügyi védekezés feltételeit, ezekkel a múlt héten újraindult OTP Bank Liga mérkőzésein már gyakorlatban is találkozhattak a stadionokba kilátogató nézők.

A járványügyi védekezés fontos eleme, hogy kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók a lelátókon, vagyis minden szurkoló három ülés kihagyásával foglalhat helyet a mellette ülőhöz képest. A Puskás Aréna közösségi területein meg kell tartani a 1,5 méteres távolságot a mérkőzés előtt, alatt és után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is.

A büféknél és a stadion egyéb területein a 1,5 méteres távolság betartását jelölések segítik.

A szurkolók azzal segíthetik a biztonsági előírások betartását, hogy mindent megtesznek a sorok kialakulásának elkerülése érdekében a stadion területén a mérkőzés előtt, közben és után. A maszkhasználat a stadionban nem kötelező, de erősen javasolt.

Szerda késő délelőtt hivatalossá vált, hogy minden jegy elkelt a döntőre, így 10 ezer ember léphet be a Puskás Aréna kapuján.

Szavazz a megfelelő gombbal!

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. június 2., kedd

A Magyar Kupa-döntővel foglalkozik az egyik legnevesebb holland sportlap, a De Telegraaf, amely a “Tízezer szurkoló a Magyar Kupa döntőjén” címmel külön cikkben foglalkozik a találkozóval.

A lap kiemeli, hogy a 2020-as Európa-bajnokságra készült új Puskás Arénában rendezik meg a döntőt, a stadionban pedig a drukkerek nem ülhetnek közvetlenül egymás mellett és mögött sem. Hozzáteszik, hogy Magyarországot a többi európai országhoz képest kevésbé sújtotta a koronavírus-járvány, aminek következtében már május végén újraindult a labdarúgás a megfelelő egészségügyi intézkedések mellett.

MK-döntő: Kijelölték a játékvezetőt – nemzetközi tapasztalattal rendelkező bíró vezet

The post MK-döntő: Minden jegy elkelt, 10 ezer néző lesz – szigorú szabályok a Puskás Arénában appeared first on csakfoci.hu.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!